Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate

Figyelmébe ajánljuk
online nagykereskedelmi társáruházunkat:

www.4HOMES.hu

www.917.hu

Termékajánló

Vásárlási feltételek

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

Jelen ÁSZF tartalmazza a 4CARS.HU (továbbiakban Webáruház) használatának feltételeit az alábbiak szerint:

A Webáruház címe: 4CARS.HU

URL: https://www.4cars.hu

Az Általános Szerződési Feltételek pontjai tartalmazzák a viszonteladói szerződésekre vonatkozó egyedi szabályzatot is, amelynek ismerete és elfogadása is feltétele a webáruházban történő vásárlásnak!

 

A webáruház üzemeltetőjének (továbbiakban Szolgáltató) adatai

Üzemeltető, törvényes képviselő: Linke Rudolf egyéni vállalkozó

Székhely: 1173 Budapest, Csabai út 41. (nem értékesítő hely)

Nyilvántartási szám: 43058922

Bejegyző és nyilvántartó hatóság: Budapest Főváros Kormányhivatala, XVII. Kerületi Hivatala 1173 Budapest 17, Pesti út 163.

Statisztikai számjel: 67063664453123101

Adószám: 67063664-2-42

Közösségi adószám: HU67063664

Bankszámlaszám: OTP 11717009-20202761

IBAN: HU81 1171 7009 2020 2761 0000 0000

SWIFT: OTPVHUHB

Szerződés nyelve: magyar

Ügyfélszolgálat

Kapcsolattartó: Linke Rudolf

Levelezési cím: 1173 Budapest, Csabai út 41.

Telefon: +3670-509-6492 (Hétfő-Péntek, 09:00–18:00 között)

E-mail: linke@4cars.hu

Működő egyéni vállalkozás ellenőrzésének lehetősége

Egyéni vállalkozók nyilvántartása:

KEKKH: https://www.nyilvantarto.hu/evny-lekerdezo/

Közösségi adószám ellenőrzésének lehetősége

VIES Európai Bizottság Közösségi adószám-megerősítéshttp://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/?locale=hu

Köztartozásmentes adózói adatbázis

http://nav.gov.hu/nav/adatbazisok/koztartozasmentes/egyszeru_lekerdezes

Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-84777/2015. (Honlapon történő regisztráció, megrendelések teljesítése.)

Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-84584/2015. (Hírlevél céljából kezelt adatbázis.)

Áruház adatai

Tárhely és domain szolgáltatók

 

Név: Rackhost Zrt.

Cím: 6722 Szeged, Tisza Lajos körút 41.

Cégjegyzékszám: 06-10-000489

Adószám: 25333572-2-06

Telefon: +36-1-445-1200

E-mail: info@rackhost.hu

 

Név: UNAS Online Kft.

Cím: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.

Cégjegyzékszám: 08-09-015594

Adószám: 14114113-2-08

Telefon: +36-1-701-0252

E-mail: unas@unas.hu

 

A szolgáltató a 4CARS s.r.o. hivatalos magyarországi képviseletét látja el. A 4CARS s.r.o. által forgalmazott termékekkel kapcsolatosan kereskedelmi ügynöki tevékenységet, kis- és nagykereskedelmi  termékforgalmazást folytat. Terméktámogatást nyújt viszonteladók és fogyasztók (egyéni vásárlók, magánszemélyek) számára.

 

4CARS s.r.o

97901 Rimaszombat
Pivovarská 3268/18
Szlovákia

Igazgató: Jozef Faragó

E-mail: farago4cars@gmail.com

Telefon: +421-917-697-530

Online lekérdezési lehetőség: 4CARS s.r.o. cégadatok

1. Megvásárolható termékek, vásárlás módja

A kínált termékek kategóriája: autófelszerelés, gépjármű tisztítási, védelmi, biztonsági, karbantartási eszközök, kényelmi kiegészítők.

A megjelenített termékek kizárólag online módon vásárolhatók meg, házhozszállítással, dropshipment rendszerben. A megrendelés a gyártóhoz való beérkezést követően kerül véglegesítésre. A szállítás a gyártó központjából történik, közvetlenül a megrendelő által megjelölt szállítási címre.

A megrendelés minimális értékhatára fogyasztók és viszonteladók számára bruttó 25 000.- forint!

 

2. Az általános szerződési feltételek elfogadása

2.1. A regisztráció illetve vásárlás során (mindkét esetben) a felhasználó, ha a Webáruház szolgáltatásait igénybe kívánja venni, akkor köteles elfogadni a jelen ÁSZF feltételeit, amit az űrlapon található jelölő négyzet kiválasztásával tehet meg. Az ÁSZF feltételeinek elfogadása esetén a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre az Szolgáltató és a Webáruház felhasználója között.

2.2. Amennyiben a felhasználó az ÁSZF feltételeit nem fogadja el, akkor nem veheti igénybe a Webáruház szolgáltatásait. Ebben az esetben regisztrációra és megrendelésre sincs lehetőség.

2.3. A viszonteladói tevékenység részletes ismerete és elfogadása az üzleti kapcsolat fontos és szerves részét képezik.

3. A megrendelés lépései
 1. A regisztráció menete (fogyasztók részére nem kötelező).
 2. A kosár használata.
 3. A megrendelés összeállítása.
 4. Az adatbeviteli hibák ellenőrzésének és javításának módja.
 5. A megrendelés elküldése.
 6. A megrendelés visszaigazolása.

Részletes tájékoztató és segítségnyújtás a Vásárlási tundivalók menüben található.

4. Az adásvételi szerződés létrejötte

4.1. Ha a felhasználó megrendelést küld a Webáruház oldalain, és a szolgáltató a megrendelés feldolgozását e-mail-ben visszaigazolja adásvételi szerződés jön létre a vásárló (felhasználó) és a szolgáltató között. A megrendelés beérkezéséről szóló automatikus gépi visszaigazolás nem jelenti a megrendelés elfogadását és véglegesítését! A feldolgozásról és véglegesítésről külön tájékoztatás kerül elküldésre. Amennyiben a megrendelés megérkezését visszaigazoló e-mail a vásárlóhoz 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól, nem köteles a megrendelt termékeket megvásárolni, a szolgáltatást igénybe venni.

4.2. A felhasználó elfogadja, hogy az ily módon kötött szerződés írásban megkötöttnek minősül, és arra a Magyarországon érvényes jogszabályok irányadók. A szerződésre a jelen ÁSZF rendelkezései vonatkoznak.

4.3. A szerződés magyar nyelven jön létre, a Webáruház elektronikus formában, automatikusan tárolja. A felhasználó számára a Webáruházban bármikor, korlátozás nélkül hozzáférhető. Annak tartalmát elolvashatja, letöltheti, mentheti, tárolhatja, kinyomtathatja.

4.4. Viszonteladói szerződés kötésére külön, más formátumban nem kerül sor. A regisztrációval, az ÁSZF, az Adatkezelési tájékoztató, és a Vásárlási tudnivalók ismeretével és elfogadásával kerül kezdeményezésre. A szerződés a viszonteladói regisztráció manuális elfogadásával, illetve a kedvezmény beállítását követően küldött értesítéssel együtt kerül elfogadásra, létrejötte innen értendő.

5. A termékek lényeges tulajdonságai

A termék lényeges tulajdonságait a felhasználók megtekinthetik a termékek bemutató oldalain. A gyártó és a forgalmazó garantálja ezek folyamatos ellenőrzését, a lehető legpontosabb tájékoztatás érdekében.

A termékfotók a valós és kiszállítandó termékekről készülnek. Amennyiben csak illusztráció áll rendelkezésre, ez minden esetben jól láthatóan feltüntetésre kerül.

A termékek részletes adatainak ismertetése és közlése a lehető legpontosabb figyelemmel történik, azonban előfordulhatnak tévedések és tévesztések. Amennyiben hibát tapasztal, kérjük jelezze ügyfélszolgálatunkon: info@4cars.hu

6. Árak

6.1. A Webáruházban közzétett árak ÁFÁ-val növelt bruttó, forintban megadott árak. Magukban foglalják a környezetvédelmi termékdíjakat is, amelynek ügyintézését a magyarországi forgalmazó vállalja. Ennek részletezése valamennyi számlán feltüntetésre kerül, a mindig érvényben lévő törvényi előírásoknak megfelelően.

6.2. Külföldről történő megrendelés esetén (külföldi szállítással és teljesítéssel) a webáruházban feltüntett árak tájékoztató jelleggel értendők! A szállítási (teljesítési) címtől függően, helyi ÁFA tartalommal kerül kiálltásra, a díjbekérő számla euróban (EUR) fizetendő. Érvényes EU-s adószám esetén lehetőség van ÁFA nélküli számla kiállítására is (kizárólag külföldi szállítással és teljesítéssel).

6.4. Törzsvásárlói kedvezmény kizárólag regisztrált fogyasztók számára adható. Mértéke 5%, amely valamennyi termékre vonatkozik, a bruttó fogyasztói árból kerül levonásra. A kedvezmény a szállítási díjakra nem vonatkozik! Aktiválása a 2. vásárlás előtt már megtörténik, ennek esetleges elmaradását a következő megrendelés elküldése előtt jelezze: info@4cars.hu A törzsvásárlói kedvezmény időtartam, tevékenységi követelmény és minden más korlátozástól vagy elvárástól mentes és független! Visszavonására az alábbi esetekben kerülhet sor: az ÁSZF pontjainak megsértése, adatvédelmi visszaélés, az áruház vagy a vállalkozás működését akadályozó vagy sértő tevékenység, beleértve a fogyasztók és a viszonteladók érdekeit is!

6.3. Viszonteladók számára egyedi kedvezmény megállapítására kerül sor, a tevékenységtől függően. A javasolt fogyasztói árak számukra tájékoztató jellegűek, ettől tetszés szerinti mértékben eltérhetnek. Visszavonására az alábbi esetekben kerülhet sor: az ÁSZF pontjainak megsértése, adatvédelmi visszaélés, az áruház vagy a vállalkozás működését akadályozó vagy sértő tevékenység, beleértve a fogyasztók és a viszonteladók érdekeit is!

7. Szállítás

7.1. A szállítási határidők minden megrendelésnél egyedileg kerülnek megállapításra és visszaigazolásra, elektronikus formátumban (e-mail). Általánosan megállapított, tájékoztató jellegű időhatár 3, maximum 7 munkanap. A szállítás teljesítése függ a futárszolgálatok időszakos túlterheltségétől is.

7.2. A termékek átadását a kiszállítást végző szolgáltató a vásárlóval előre egyeztetett időpontban végzi.

7.3. A vásárló köteles a kiszállítás időpontjában a csomag(ok) sértetlenségét ellenőrizni. Sérült csomagolás esetén a hibát a helyszínen jegyzőkönyvben kell rögzíteni.

7.4. A kiszállítás minden esetben nemzetközi futárszolgálattal történik. A szállítmány felvételét követően a megbízott szolgáltató végzi a szállítással kapcsolatos további tájékoztatást. Minden szállítmány hivatalos szállítólevél kíséretében kerül kiszállításra.

7.5. Külföldi címre történő teljesítés esetén a szállítási díjak euróban (EUR) fizetendők, a szállítási címtől függően kerülnek egyedi megállapításra.

7.6. Viszonteladók számára a raklapos szállítás 180 kg össztömeg fölött, illetve 6 db-nál több csomag esetén javasolt. Átvételkor csereraklap biztosítása szükséges a szállító számára. Ennek hiányában a szállítmányozó saját hatáskörében külön díjat számíthat fel, illetve megtagadhatja az áru átadását! Amennyiben a csereraklapok hiánya, vagy az átvevőnek felróható bármilyen más eset miatt plusz költség keletkezik, a megrendelőnek kerül felszámításra!

7.7. Az EKÁER rendszerben való bejelentéshez, minden szükséges adat és dokumentum rendelkezésre áll, a gördülékeny és biztonságos ügyvitel elősegítése érdekében. Az ezzel kapcsolatos gyártói és forgalmazói nyilatkozat teljes és részletes szövege az VÁSÁRLÁSI TUDNIVALÓKBAN található.

7.8. Külföldi megrendelés teljesítése esetén a szállítási díjak euróban (EUR) fizetendők, a szállítási címtől függően kerülnek egyedi megállapításra. 

8. Fizetési módok, határidők

8.1. Banki átutalás; előreutalás díjbekérő proforma számla alapján.

Külföldről történő megrendelés esetén - jelenleg - kizárólag ez a fizetési mód választható!

8.2. Bankkártyás fizetési módok, online: Borgun, PayPal.

8.3. Banki átutalás - utólagosan, kizárólag nagykereskedelmi tevékenységet folytató viszonteladók számára!

Késedelmes fizetés esetén – a számlán feltüntetett fizetési határidőt meghaladva – az alábbi folyamat lép érvénybe:

 • A késedelmi kamat mértéke naptári félévenként változik, és az előző félév utolsó napján érvényes jegybanki alapkamattal egyezik meg. Gazdálkodó szervezetek között a késedelmi kamat mértéke a jegybanki alapkamat plusz 7%. Ez a következő számlán kerül kiszámlázásra. Amennyiben 30 napon belül nem történik újabb megrendelés, a késedelmi kamat külön kerül kiállatásra.
 • Automatikus fizetési emlékeztető küldése a könyvelés által (ebben az esetben a webáruházban nincs lehetőség újabb megrendelésre és vásárlásra).
 • Hivatalos fizetési felszólítás küldése.
 • Fizetési meghagyás foganatosítása ügyvéd és közjegyző közreműködésével, rendkívül rövid határidővel. Ezzel párhuzamosan a ki nem fizetett áruk haladéktalanul lefoglalásra kerülnek.

8.4. Az utólagos banki átutalás lehetőségének visszavonására előzetes értesítést követően kerül sor. Ennek elsődleges indoka pl. a sorozatos késedelmes kiegyenlítések, a plusz költséggel járó fizetési felszólítások.  

 

Utánvétes fizetési módra nincs lehetőség!

Mivel nemzetközi szállítást veszünk igénybe, amely nemcsak egy szolgáltatót jelent, ezt a fizetési módot nem tudjuk biztosítani. Amennyiben ezt a megoldást részesítené előnyben, forduljon bizalommal viszonteladó partnereinkhez! PARTNEREK

9. Elállási jog

9. A fogyasztót megillető elállási és felmondási jog

45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet – Nemzeti Jogszabálytár

20. § (1) Az üzlethelyiségen kívül kötött és a távollévők között kötött szerződés esetén a fogyasztót a (2) bekezdésben meghatározott határidőn belül indokolás nélküli elállási jog illeti meg. Olyan üzlethelyiségen kívül kötött és távollévők között kötött szerződés esetén, amely szolgáltatás nyújtására irányul, ha a 13. § vagy a 19. § szerinti nyilatkozat megtételét követően a teljesítés megkezdődik, a fogyasztót a (2) bekezdésben meghatározott határidőn belül indokolás nélküli felmondási jog illeti meg.(2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási vagy felmondási jogáta) termék adásvételére irányuló szerződés eseténaa) a terméknek,ab) több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik,az utoljára szolgáltatott terméknek,ac) több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,ad) ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak,a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától;b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződés megkötésének napjától számított tizennégy napon belül gyakorolhatja.(3) A (2) bekezdés a) pontjában foglaltak nem érintik a fogyasztó azon jogát, hogy az e §-ban meghatározott elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja.

Elállási/Felmondási tájékoztató

Elállási/Felmondási jog

Az Ügyfél (fogyasztó) 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, Ügyfél jogosult 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést. Az elállási határidő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ügyfél vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi. Ha Ügyfél elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre: Linke Rudolf, 1173 Budapest, Csabai út 41. vagy az info@4cars.hu címre. Ebből a célból felhasználhatja a honlapunkon található elállási nyilatkozatot. Ha Ügyfél emellett dönt, az elállás megérkezését elektronikus levélben haladéktalanul visszaigazoljuk részére. Ügyfél az ügyfélszolgálat felhívásával telefonon is jelezheti elállási szándékát az elállási szándék tudomásul vételét írásban ez esetben is megerősítjük. Ügyfél határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát.

Az elállás/felmondás joghatásai

Ha Ügyfél eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ügyfél elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ügyfél által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ügyfél az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) Amennyiben több tételt rendelt az Ügyfél és csak egyik terméktől áll el, abban az esetben csak a visszaküldött termék vételára kerül visszatérítésre a szállítási költség nem. Amennyiben a vásárolt termék garanciális javításra a szolgáltató költségén visszaküldésre került, de a termék hibátlan vagy javítható és a vásárló a garanciális folyamat közben a vásárlástól eláll, akkor a termék eredeti szállítási költsége nem kerül visszatérítésre, mivel a termék visszaküldésének költségét a garanciális ügyintézés során a szolgáltató állta, elállás esetén pedig a vásárlót terheli.

A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ügyfél más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Ügyfelet semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ügyfél nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Ügyfél köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A termék postai küldeményként, vagy csomagként küldhető vissza a Szolgáltató részére, utánvételt a Szolgáltató nem teljesít! Az Ügyfél igénybe veheti a Szolgáltató által ajánlott, a Szolgáltató által hivatalosan kiszállításra használt kiszállító cégek egyikét a termék visszajuttatására, ezekről tájékoztatást az Ügyfélszolgálaton, telefonos úton, illetve elektronikus levélben kérhet.

Elállás esetén a visszaküldött csomagokat az Ügyfél minden esetben a Szolgáltatónak köteles visszaküldeni a következő címre:

Linke Rudolf EV - 1173 Budapest, Csabai út 41.

FIGYELEM! A termék visszaküldésének minden költségét az Ügyfél viseli!

A visszaküldendő csomagot ne utánvétes szolgáltatással adja fel!

A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket.  Elállás esetén a forgalmazó - a magyarországi képviselő közreműködésével - követelheti az Ügyféltől az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárai megtérítését illetve a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költséget. Ügyfél kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be. 
Az Ügyfél nem gyakorolhatja elállási jogát:

 • amennyiben Ügyfél nem természetes személy
 • olyan termék értékesítése esetén, amely az Ügyfél személyéhez kötött, illetve amelyet az Ügyfél utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő (személyre szabott termék), vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza.
 • hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányára vonatkozó szerződés esetén, ha a csomagolást az Ügyfél felbontotta, valamint
 • egészségügyi termékek (pl. borotva, epillátor) ha a csomagolást az Ügyfél felbontotta. 

A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a termék árának visszatérítése előtt a terméket megvizsgálja, és amennyiben az sérült, vagy a szokásos kipróbálásnál nagyobb mértékű használat jeleit mutatja, esetleg szennyezett, vagy hiányos, a visszatérítés összegét csökkentse.

10. Elállási nyilatkozatminta

45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet – Nemzeti Jogszabálytár

 

Elállási/Felmondási nyilatkozatminta

(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

Címzett:3

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:4

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja:5

A fogyasztó(k) neve:

A fogyasztó(k) címe:

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Kelt:

 

A vállalkozás adatai:

Kapcsolattartó: Linke Rudolf

Levelezési cím: 1173 Budapest, Csabai út 41.

Telefon: +3670-509-6492 (Hétfő-Péntek, 09:00–18:00 között)

E-mail: linke@4cars.hu

11. A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló tájékoztató

45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet – Nemzeti Jogszabálytár

3. melléklet a 45/2014. (II. 26.) Korm rendelethez

A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló tájékoztató

1. Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön a ...6 hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő....7, de legfeljebb egy év.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a ....8 vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

2. Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

3. Jótállás

151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet

 

A jótállás időtartama:

2.§ (1)* A jótállás időtartama:

a) 10 000 forintot elérő, de 100 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén egy év,

b) 100 000 forintot meghaladó, de 250 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén két év,

c) 250 000 forint eladási ár felett három év.

 

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Hibás teljesítés esetén szerződés 45/2014. (II.26.) Korm. rendelete alapján Linke Rudolf egyéni vállalkozó jótállásra köteles.

Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?

Kérheti a termék cseréjét, vagy kérheti a termék vételárának visszatérítését
- a termék hibásan, sérülten került kiszállításra,

- a termék meghibásodott a jótállási, vagy termékszavatossági időn belül. 

A termék cseréje, vagy a vételár jóváírása 8 munkanapon belül megtörténik.

 

Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. Felhívom a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok az 1. és a 2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

 

A vállalkozás adatai:

Kapcsolattartó: Linke Rudolf

Levelezési cím: 1173 Budapest, Csabai út 41.

Telefon: +3670-509-6492 (Hétfő-Péntek, 09:00–18:00 között)

E-mail: linke@4cars.hu

12. Jótállási vagy szavatossági igény bejelentésének módja

A jótállásból eredő jogokat a fogyasztási cikk tulajdonosa érvényesítheti, feltéve, hogy fogyasztónak minősül. Ha a fogyasztó a fogyasztási cikket az átadástól számított hat hónapon túl helyezteti üzembe, akkor a jótállási határidő kezdő időpontja a fogyasztási cikk átadásának napja.

A csomagolás megőrzése nem kötelező a jótállás érvényesítéséhez!

Írásban történő bejelentés

A vásárló bejelentheti jótállási vagy szavatossági igényét a Szolgáltatónak küldött elektronikus levélben (info@4cars.hu).

A bejelentésnek tartalmaznia kell:

 • vásárló nevét, címét,
 • termék megnevezését, vételárát,
 • vásárlás időpontját,
 • vásárlást igazoló számla számát,
 • hiba bejelentésének időpontját,
 • a hiba leírását,
 • a vásárló által érvényesíteni kívánt igényt.

Kötelező válaszadási idő az üzemeltető részéről: 2 munkanap.

 

Melléklet a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelethez

13. Adatvédelem

A webáruház használata során rendelkezésére bocsátott személyes adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél részére nem adjuk át. Ez alól kivételt jelentenek az alvállalkozónak (gyártó, szállító) szükségesen megadott adatok, amelyek nélkül a rendelés teljesítése nem kivitelezhető.

A webáruház böngészése során technikai információk kerülnek rögzítésre (például log fájlok formájában, amelyek tartalmazzák a felhasználó IP címét, az időpontot, a meglátogatott oldal URL-jét), amely személyes azonosításra nem használható, kizárólag statisztikai célokat szolgál. A rendszer adatokat tárol a felhasználó számítógépén is úgynevezett sütik formájában (cookie). A sütik a felhasználó személyének azonosítására nem alkalmasak, az aktív munkamenet idején élnek.

A webáruház rendszer használatához a böngészőjében a cookie-k használatát engedélyezni szükséges, e nélkül bizonyos funkciók működésképtelenek.

A megrendelt termékről számla készül, melynek tárolása a hatályos jogszabályokban előírt módon és ideig tárolásra kerül.

Adatainak módosítását a BELÉPÉS alkalmával bármikor elvégezheti. Itt tetszés szerint módosíthatja a hírlevéllel kapcsolatos igényét, illetve lemondását. A hírlevélről leiratkozni vagy levélben, e-mailben, vagy a hírlevelek alján található „Leiratkozás” link segítségével is megteheti.

Adatainak törlését a rendszerből írásban kérheti (info@4cars.hu).

Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-84777/2015. (Honlapon történő regisztráció, megrendelések teljesítése.)

Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-84584/2015. (Hírlevél céljából kezelt adatbázis.)

14. A vásárló panaszával, észrevételével a következő szervekhez fordulhat

Teendők online jogokkal kapcsolatos problémák esetén

Amennyiben nem elégedett a panaszkezelési eljárásunkkal, akkor jogorvoslatért a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testülethez fordulhat.

A békéltető testületek elérhetőségeit az alábbiakban közöljük.

Békéltető testületek elérhetőségei:
https://bekeltetes.hu

 

Online megkötött adásvételi vagy szolgáltatási szerződéssel kapcsolatos jogviták rendezése esetén felmerülő kérdésekkel forduljon ide bizalommal:

Magyar Online Vitarendezési Kapcsolattartó Pont:

E-mail: onlinevita@bkik.hu

Telefon: +36-1-488-2033

Online vitarendezési platform elérhetősége:http://ec.europa.eu/odr

A fogyasztók a területileg illetékes járási hivatalokban tehetik meg bejelentéseiket

Település szerint az ezen a kormányzati weboldalon találhatóak meg az illetékes járási hivatalok elérhetőségei.

https://jarasinfo.gov.hu

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmenti Polgármesteri Hivatal Jegyzője

Cím: 1173 Budapest, Pesti út 165.

Levelezési cím: 1656 Budapest, Pf. 110.

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Békéltető Testülete

Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.

Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf. 10.

Ügyfélkapu

Elektronikus ügyintézés

Fogyasztóvédelmi beadvány, kérelem

https://magyarorszag.hu/szuf_ugyleiras?id=61bf1c56-3705-4710-8d3d-8cfcdc972e26

Pest Megyei Kormányhivatal 

Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály

Cím: 1135 Budapest, Lehel utca 43-47.

Postacím: 1365 Budapest, Pf.: 270.
Telefonszám: +36 1 236-3937, +36 1 236-3978, Telefax: +36 1 236-3956
E-mail: fogyved.pestmegye@pmkh.hu 

Európai Bizottság  Európai Fogyasztói Központ

Cím: 1088 Budapest, József krt. 6.
Központi telefonszám: +36-1-459-48-32
Faxszám: +36-1-210-2538
Központi e-mail cím: info@magyarefk.hu

Európai Bizottság Online Vitarendezés

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=HU

 

Utolsó módosítás: 2021.12.04.

SZERZŐI JOGOK

Minthogy a szerzői jogi védelem általános jellegű és a szerzőt a mű keletkezésétől fogva megilleti bármilyen külön intézkedés nélkül is, ezért a honlapokon elhelyezett tartalmak (írások, fotók, videók stb.) is a hatálya alá tartoznak. A honlapon való közzétételükhöz a szerző (tulajdonos) hozzájárulása szükséges. A honlap design-ja képzőművészeti alkotásnak minősül, ezért az külön is védelmet élvez. A honlap, mint egyedi összeállítás gyűjteményes műnek számít, és akkor is megilleti a védelem, ha egyes részei, összetevői egyébként nem részesülhetnének védelemben!

A 4CARS.hu domain alatt megjelenített tartalmakra vonatkozó jogvédelem

4CARS.hu weboldalon (továbbiakban Webáruház) egyes tartalmai elemeinek, úgymint termékfotók, termékleírások felhasználása és közzététele, a jogtulajdonos (Linke Rudolf e.v.) írásbeli engedélyével kerülhetnek felhasználásra. A Webáruházból való további másolásuk és/vagy bármilyen módon való felhasználásukhoz a jogtulajdonos nem járul hozzá! A Webáruház tulajdonosa által végzett módosítások (fotók, termékismertetők, leírások, használati útutatók stb.) az eredeti, márkavédelem alatt álló jogtulajdonosok beleegyezésével történik (4CARS, WALSER, QUIXX, K2, VISEE).

Az egyéb elemi tartalmak: saját tervezésű logók, bannerek, grafikák, elektrográfiai alkotások, szöveges tartalmak, üzletpolitikai szellemiség, kivétel nélkül a Webáruház üzemeltetőjének tulajdonában áll. Ezen tartalmak semmilyen formában való letöltése, másolása, továbbítása, felhasználása sem engedélyezett! A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben foglaltak szerint, kizárólag a 4CARS.hu webáruház tulajdonosának írásos engedélyével használható fel.

A jogvédett anyagok felhasználására kizárólag azok a magyarországi székhelyű viszonteladók kaphatnak jogosultságot, akik a 4CARS.hu Webáruházon keresztül létesítenek üzleti kapcsolatot a Webáruház tulajdonosával. Amennyiben külföldi székhelyű forgalmazó, kizárólag a 4CARS s.r.o. weboldalán (4cARS.sk) közzétett, vagy az általuk rendelkezésére nyújtott anyagokat használhatja fel jogosan, a velük kötött megállapodásnak megfelelően!

Amennyiben a felhasználással kapcsolatos kérés merülne fel, a kapcsolattartó írásbeli megkeresése szükséges:
Linke Rudolf
info@4cars.hu

Webáruház tulajdonosa fenntartja magának a jogot, hogy a méltatlan környezetbe helyezett kapcsolódás ellen kifogást emeljen, illetve annak megszüntetését kezdeményezze.

A felhasználásnak minden esetben meg kell felelnie a hatályos jogszabályi rendelkezéseknek, így különösen a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló 2010. évi CIV. törvény, a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény, a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény, a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, illetve az Szjt. rendelkezéseinek.

A Felhasználó kötelezettségei

A Felhasználó vállalja, hogy nem hasznosítja a Webáruház adatait, tartalmát, a Weboldalt és az ezekből (ezek bármelyikéből) létrehozott származékos művek egyetlen elemét sem, illetve a szellemi tulajdon védelmére vonatkozó szabályokat maradéktalanul betartja.

Egyéb rendelkezések

A Felhasználó a Webáruház használatával elfogadja, hogy a 4CARS.hu webáruház tulajdonosa nem vállal felelősséget a feltüntetett információk felhasználásával összefüggésben keletkezett kárért!

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-84777/2015. (Honlapon történő regisztráció, megrendelések teljesítése.)

Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-84584/2015. (Hírlevél céljából kezelt adatbázis.)

 

Linke Rudolf e.v. (továbbiakban: Adatkezelő) online értékesítési tevékenységével kapcsolatban kezeli a regisztrált felhasználók személyes adatait, kizárólag a megrendelések teljesítésének céljából, és a teljesítéssel kapcsolatos kötelezettségének (szállítás, számlázás) teljesítése érdekében. Kizárólag olyan személyes adatot kezel, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, és a cél elérésére alkalmas. A személyes adatokat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben kezeli.

A 4cars.hu webáruház készítője, fenntartója, üzemeltetője, valamint a tárhely szolgáltatója mindent megtesz annak érdekében, hogy maradéktalanul biztosítsa az érintettek magánszférájának védelmét. Garantálják, hogy az adatkezelési műveletek tervezése, végrehajtása során, a jogszabályoknak megfelelő módon olyan műszaki és szervezési megoldásokat alkalmaznak, amelyek megelőzik és meggátolják az adatok jogosulatlan megszerzését, módosítását, jogosulatlanok általi felhasználását, megsemmisítését. Az Adatkezelő minden elvárható módon védi a regisztrált felhasználóknak a webáruházban kezelt személyes adatait. Kötelezi magát arra, hogy a szolgáltatást és az adatokat harmadik fél illetéktelen beavatkozásával szemben megvédje.

 

ADATKEZELÉSI, ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

www.4CARS.hu

 

I.

A vállalkozás a GDPR 13. cikke alapján az alábbi tájékoztatást adja az érintett személyek részére:

 

Az Adatkezelő adatai:

Cégnév: LINKE RUDOLF egyéni vállalkozó

Székhely: 1173 Budapest, Csabai út 41.

Weblap: www.4cars.hu

Kapcsolattartó: Linke Rudolf

Telefon: +3670-509-6492

E-mail: linke@4cars.hu

 

Adatfeldolgozás:

Adatfeldolgozó igénybe vétele nem történik.

Adatvédelmi tisztviselő:

Az adatkezelő nem köteles adatvédelmi tisztviselő kinevezésére.

Külföldi adattovábbítás:

A szerződés teljesítésének feltétele az adattovábbítás, az Európai Gazdasági Térségen (EGT) belül.

Az adatok az Európai Gazdasági Térségen (EGT) kívülre nem kerülnek továbbításra.

A személyes adatok megismerésére jogosult adatkezelők részletes felsorolása:

Tárhely és domain szolgáltatók

Rackhost Zrt.

6722 Szeged, Tisza Lajos körút 41.

Adatvédelmi tájékoztató

 

UNAS Online Kft.

9400 Sopron, Kőszegi út 14.

Adatvédelmi tájékoztató

 

Gyártó, központi raktár: szállítási adatok

4CARS s.r.o.

Rozvojová 2/2343 Košice 04001 Slovenská Republika

 

EGT-n belüli szállítás

 

Szállítmányozó: szállítási adatok (raklapos szállítás)

DACHSER Slovakia a.s.

04017 Košice K letisku 1439

Data Protection Policy

 

Szállítmányozó: szállítási adatok (csomagszállítás)

DHL Parcel Slovensko spol. s r.o.

040 01 Košice, Priemyselná 4

Data Protection Statement

 

Szállítmányozó: szállítási adatok (csomagszállítás)

Geis Parcel SK s.r.o.

Trňanská 6, 96 001 Zvolen

Privacy policy

 

Magyarországon belüli szállítás

 

Szállítmányozó: szállítási adatok (csomagszállítás)

MPL – Magyar Posta Zrt.

1476 Budapest, Üllői út 114-116.

Adatkezelési tájékoztató

 

Szállítmányozó: szállítási adatok (csomagszállítás)

Sprinter Futárszolgálat Kft.

1097 Budapest, Táblás utca 39.

Adatkezelési tájékoztató

 

Könyvelés: számlák, szállítólevek

Botosné Kárász Brigitta EV

8000 Székesfehérvár, Temesi u. 14.

Adatvédelmi nyilatkozat

 

Fizetési megoldások

Barion Payment Zrt.

1117 Budapest Infopark sétány 1.

Adatkezelési tájékoztató

 

BORGUN / B-Payment Szolgáltató Zrt.
1132 Budapest, Váci út 4.

Adatvédelmi szabályzat

 

PayPal (Europe) S.à.r.l. et Cie, S.C.A.

Luxembourg 22-24 Boulevard Royal L-2449

Adatvédelmi irányelvek

Az adatkezelés célja, jogalapja, időtartama

1. Adatkezelési célok

A vállalkozás az alábbi célokból végez adatkezelést a jogszabályokkal összhangban:

 1. kereskedelmi tevékenységhez kapcsolódóan a megrendelők, vásárlók adatait ügyfélkapcsolat fenntartása céljából kezeli;
 2. számlázással kapcsolatos, törvényekben meghatározott kötelezettségek;
 3. lehetséges ügyfelek számára marketingtevékenység;
 4. viszonteladó partnerek kapcsolattartói adatainak kezelése a megrendelések teljesítése céljából;
 5. fogyasztók megrendeléseinek teljesítése.

2. Adatkezelés jogalapja:

2.1            

GDPR 6.cikk (1) bekezdés a) pont: érintett hozzájárulása

GDPR 6.cikk (1) bekezdés b) pont: szerződés teljesítéséhez szükséges

GDPR 6.cikk (1) bekezdés c) pont: jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges

GDPR 6.cikk (1) bekezdés a) pont: jogos érdek, mindig érdekmérlegelés szükséges

Az egyes adatkezelési tevékenységek jogalapja:

 1. a számviteli jogszabályoknak megfelelő számlák kiállítása: jogalap: GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pont
 2. kapcsolattartás: jogalap (a partnerek munkavállalóinak adatai esetében az adatkezelés) jogalapja: GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont. Az adatkezelő jogos érdeke: üzletmenet folytonosság.
 3. szerződéses partnerek adatainak kezelése: jogalap GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pont
 4. marketing tevékenység: jogalap: GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont.
 5. Marketing tevékenység céljából facebook oldal is üzemel, azonban önálló adatbázis létrehozása, profilalkotás nem történik.
 6. online regisztráció jogalap: GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont

Az érintett személyes adatainak jogos érdek alapján történő kezelése esetén érdekmérlegelést végzünk, melynek során:

 • beazonosítjuk és rögzítjük a jogos érdeket
 • beazonosítjuk és rögzítjük az érintett érdekeit és jogait
 • szükségesség és arányosság, a célhoz kötöttség, adattakarékosság, korlátozott tárolhatóság elve alapján mérlegelés
 • tájékoztatjuk az érintettet az érdekmérlegelésről

Az érintettnek tiltakozási joga van, mely alapján a személyes adatot nem kezeljük tovább, kivéve, ha az adatkezelést kényszerítő ok indokolja.

Nem áll fenn kényszerítő indok direkt marketing esetén, tiltakozás esetén az adatok törlésre kerülnek.

A webáruház tevékenységéhez kezelt adatok

A webáruházban történő vásárláshoz az érintett által megadott személyes adatok:

 • név,
 • számlázási, szállítás cím,
 • e-mail cím,
 • telefonszám,
 • az érintett által megrendeléseikor vásárolt termékkategória,
 • az érintett által alkalmazott átvételi és fizetési mód,
 • az érintett vásárlásainak tételösszege.

A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: az érintettek bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szolgáltatás igénybe vétele során generálódnak, és melyeket az adatkezelő rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer az érintett külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül automatikusan naplózza. Ezen adatok egyéb felhasználói személyes adatokkal – törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolhatók. Az adatokhoz kizárólag az adatkezelő fér hozzá.

A cookie-k használata, ismertetése

A vállalkozás a személyre szabott tartalom kiszolgálás érdekében az érintett számítógépén kis adatcsomagot (ún. „cookie”-t) helyez el. A cookie célja az adott oldal minél magasabb színvonalú működésének biztosítása a felhasználói élmény növelése érdekében. A cookie-t az érintett képes törölni saját számítógépéről, illetve beállíthatja böngészőjét, hogy a cookie-k alkalmazását tiltsa. A cookie-k alkalmazásának tiltásával az érintett tudomásul veszi, hogy cookie nélkül az adott oldal működése nem teljes értékű.

A cookie-k elfogadásával hozzájárul, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat, illetve megjegyezzük Önt, amikor újra ellátogat honlapunkra.

 • Abban az esetben tárolunk Önről adatokat, amennyiben hozzájárul!
 • Kizárólag azokat az adatokat tároljuk Önről, amelyeket Ön megad nekünk!
 • Csak a kettőnk közötti kommunikáció elősegítése céljából használjuk fel a cookie-k használata során összegyűjtött adatokat. Ezek az adatok olyan módon vannak tárolva, hogy azokhoz jogosulatlan személyek nem férhetnek hozzá!

A cookie-k további részletes ismertetőjét az alábbi hivatkozásra kattintva olvashatja (új ablakban nyílik meg):

4CARS.hu cookie szabályzat

3. Az adatkezelés időtartama:

A számlákat jogi kötelezettség miatt legalább 8 évig megőrizzük. A számlakiállítás alapjául szolgáló iratok megőrzési ideje 8 év.

A kapcsolattartás céljából megadott adatok megőrzési ideje a kapcsolat megszűnését követő 1 év.

Szerződés teljesítéséhez kapcsolódó adatok megőrzése: 5 év.

Érintetti jogok

4. Érintetti jogok

4.1 A személyes adataihoz kapcsolódóan az érintettnek a jogszabályban meghatározott jogai vannak.

Érintetti jogok:

 • hozzáférési jog (adatok megismerése, az a tény, hogy történik-e adatkezelés);
 • amennyiben egy adat elavult vagy helytelen, ennek kiigazítása;
 • törlés (kizárólag a hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén);
 • az adat kezelésének korlátozása;
 • a személyes adatok direkt marketing célokra való használatának megtiltása;
 • személyes adatainak harmadik személy szolgáltató számára történő átadása, vagy ennek megtiltása;
 • bármely az adatkezelő által kezelt személyes adatról másolat kérése; vagy
 • tiltakozás a személyes adat használata ellen.

A rögzített adatokhoz való hozzáférési jog:

 • információhoz való jog
 • információ hordozhatósága
 • törléshez való jog

A felsorolt jogokhoz való hozzáférés, kizárólag a személyes jogosultság alapján engedélyezhető!

Az adatkezelő jogosult és köteles az adatkezeléssel kapcsolatos kérések jogosultságának megállapításához szükséges személyes adatok kérésére: név, telefonszám, e-mail, számlázási cím. Amennyiben a megadott adatokból nem állapítható meg egyértelmű biztonsággal a jogosultság, az adatkezelő további egyeztetést tart szükségesnek az ügyfélazonosításhoz.

A más nevében való ügyintézéshez hivatalos meghatalmazás szükséges!
Elhunyt adataihoz való hozzáféréshez a halotti anyakönyvi kivonat megléte mellett a jogosultság igazolása is szükséges!

Amennyiben az adatok kezelésével kapcsolatos, nem megfelelően igazolt jogosultsággal rendelkező általi megkeresés érkezik, azt az adatkezelő köteles elutasítani, illetve az eseményről tájékoztatási kötelezettsége keletkezik az adatok jogos birtokosa felé!

Adatvédelmi incidens

Az adatbiztonság olyan sérülése, mely a kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

A vállalkozás biztosítja az adatkezeléshez kapcsolódó kockázat mértékének megfelelő adatbiztonságot, melynek sérülése esetén késedelem nélkül, de legkésőbb a tudomásra jutástól számított 72 órán belül az adatkezelő bejelentést tesz a felügyeleti hatóságnak és tájékoztatja az érintettet is.

Az adatkezelő az adatvédelmi incidens tudomására jutását követően haladéktalanul megteszi a szükséges biztonsági intézkedéseket az adatvédelmi incidens alapját adó sérülés megszüntetése, helyreállítása céljából.

Az érintettet értesítjük a megtett intézkedésekről és azok eredményéről.

Jogorvoslati tájékoztatás

V.

Jogorvoslati tájékoztatás:

Magyarországon az adatvédelmi felügyeleti hatóság: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (továbbiakban: NAIH, címe: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C, e-mail címe: ugyfelszolgalat@naih.hu). Az érintett panaszt nyújthat be a NAIH-hoz amennyiben álláspontja szerint a rá vonatkozó személyes adat kezelés nem felel meg a jogszabályi kötelezettségeknek. 

A NAIH döntése ellen bírósági felülvizsgálat kezdeményezhető.

 

Részletes tájékoztató a @4cars.hu domain-ről várható e-mail üzenetekről

Hírlevél

Az esetenként küldött hírlevél kizárólag a felhasználó belegyezésével történik. A hírlevelek tartalma elsődlegesen a webáruház működését érintő tájékoztatókat foglalja magában. Kérdőívek, felmérések, marketing ajánlatok tömeges kiküldésére nem kerül sor.

Tájékoztató

A webáruház működésével, üzemeltetésével, egyes üzleti feltételek módosulásáról szóló tájékoztatás.

Visszaigazolás

Az alábbi folyamatok esetén minden esetben visszaigazolás kerül küldésre:

 • regisztráció, elfelejtett jelszó, megrendelés, szállítás, számlázás.

 

FIGYELEM!

Az ügyvitelhez kapcsolatos e-mail feladója minden esetben: @4cars.hu végződésű domain-ről érkezik!

Teljes felsorolás: info@4cars.hu, rendeles@4cars.hu, linke@4cars.hu.

Amennyiben a 4CARS termékek forgalmazásával kapcsolatosan más végződésű e-mail címről kap megkeresést, az nem tartozik a webáruház üzemeltetőjének hatáskörébe! A biztonság érdekében fokozottan ügyeljen arra, hogy más címről érkező kérésekre, bizalmas és üzleti adatainak kiadására ne kerüljön sor!

Telefonos megkeresés kizárólag a megadott telefonszámról érkezhet az ügyintézéssel kapcsolatban: +3670-509-6492. Ismeretlen telefonszámról történő megkeresés esetén a webáruházzal, a termékekkel, a fizetési módokkal vagy egyéb személyes adataira vonatkozó kérés/kérdés esetén SOHA NE adjon ki bizalmas vagy személyes adatokat! 

A furtárszolgálatok, szállítmányozók kézbesítéssel kapcsolatos értesítései természetesen más ügyintézési körbe tartoznak!

A regisztráció alkalmával, a felhasználó által választott hozzáférési, bejelentkezési adatait tartsa biztonságban, csak olyan személy(ek)nek adjon jogosultságot, akik a munkafolyamatokban érintettek, illetve ezek végzésével megbízottak. A hozzáférési adatokkal való visszaélések elkerülése érdekében, a webáruház visszaigazolási rendszere automatikus tájékoztatást küld a jelentős folyamatokról.

Az üzleti folyamatok alkalmával (megrendelés, szállítás stb.), semmilyen formában nem irányul kérés egyéb adatok megadása iránt: pl. bankkártya biztonsági kód, elektronikus fizetési módok adatai, egyéb jelszavak stb. Amennyiben ilyen jellegű megkeresést tapasztal, haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot az Adatkezelővel! linke@4cars.hu

A 4CARS.hu adatkezelője nem folytat direkt marketinget, nem gyűjt és nem rögzít vásárlói szokásokról adatokat, statisztikákat, profilalkotást.

Amennyiben az adataival kapcsolatosan bármilyen visszaélést tapasztal, haladéktalanul jelezze! Az adatvédelemmel kapcsolatos problémák esetén az alábbi elérhetőségek állnak rendelkezésre:

Linke Rudolf EVlinke@4cars.hu+3670-509-6492

 

Amennyiben a regisztrált felhasználó nem elégedett az adatkezelő válaszával, akkor személyes adatai védelméhez való jogát polgári bíróság előtt érvényesítheti, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat. (NAIH - KAPCSOLAT)

Panaszügyintézés rendje.

A 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról itt olvasható: Nemzeti Jogszabálytár (www.njt.hu)

A GDPR rendelet teljes egészében letölthető a NAIH honlapjáról (pdf formátum), az alábbi linkre kattintva:

AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet)

Cookiek használata

Cookiek használatának szabályzata

Ez a szabályzat a www.4cars.hu weboldal cookie-jaira vonatkozik.

Mik a cookie-k?

A cookie egy kisméretű fájl, mely csak betűket és számokat tartalmaz, és ami egy felhasználó számítógépén, mobiltelefonján vagy egyéb, internetes hozzáférést biztosító eszközén tárolható. A cookie egy információcsomag, amelyet az adott webszerver küld a böngészőnek, majd a böngésző visszaküld a szervernek minden, a szerver felé irányított kérés alkalmával. A sütik „passzívak”, azaz nem tartalmaznak futtatható állományokat, vírusokat, illetve kémprogramokat (spyware), valamint nem férnek hozzá a felhasználó merevlemezének adataihoz.

Mire használhatók?

Ezek a fájlok lehetővé teszik a felhasználó internetezésre használt eszközének felismerését, és ezáltal releváns, a felhasználó igényeihez igazított tartalom megjelenítését. A sütik a felhasználó számára egyszerűbb böngészést biztosítanak, és elősegítik, hogy a felhasználó számára minél kényelmesebb szolgáltatásokat nyújtson. Ezek közé tartoznak az online adatbiztonsággal kapcsolatos igények, a vevői kosár vagy a releváns reklámok. Ugyanakkor bizonyos – anonim – statisztikák elkészítéséhez is használhatók, melyek értékes információkkal szolgálnak a felhasználók oldalhasználati szokásaival kapcsolatosan. A kapott statisztikai eredményeket felhasználva tudjuk az oldal szerkezetét és tartalmát az igényeknek megfelelően alakítani, mindezt a felhasználók anonimitásának megőrzése mellett.

Milyen cookie-kat használunk?

Időszakost, illetve állandót. Előbbiek olyan ideiglenes fájlok, melyek a bejelentkezett időszak végéig vagy az alkalmazás (böngésző) bezárásáig maradnak a felhasználó eszközén. Az állandó cookie-k pedig a paraméterükben meghatározott ideig (vagy manuális törésükig) vannak jelen a felhasználó eszközén.

Mire használja a cookie-kat a www.4cars.hu weboldal?

Egy látogatás során a weboldal a következő célból helyezhet el cookie-kat a felhasználó internetezésre használt eszközén:
– Weboldal teljesítménymérés
– Böngészés-elemzés
– Geotargeting
– Feliratkozási szokások mérése

Tartalmaznak a cookie-k személyes adatokat?

A legtöbb süti hatékony működéséhez semmilyen személyes jellegű adat nem szükséges. Ennek megfelelően az esetek döntő többségében a cookie nem azonosítja az adott felhasználót. A cookie-k használata során összegyűjtött személyes adatok kizárólag olyan célból használhatók fel, hogy bizonyos funkciók használatát megkönnyítsék a felhasználó számára. Ezek az adatok olyan módon vannak tárolva, hogy azokhoz jogosulatlan személyek nem férhetnek hozzá.

A cookie-k törlése

A weboldalak eléréséhez használt böngészőprogramok alapértelmezett esetben engedélyezik a sütik elhelyezését az eszközre. Ezek a beállítások azonban megváltoztathatók úgy, hogy a cookie-k automatikus kezelését a böngésző blokkolja, vagy minden esetben értesíti a felhasználót, ha az eszközre cookie-t küldtek. A sütik kezelésére vonatkozó információk a böngésző beállításai között találhatóak. Fontos tudni, hogy a cookie-k használatának tiltása/korlátozása negatívan befolyásolhatja az oldal bizonyos funkcióinak működését.

Miért fontosak a cookie-k az interneten?

A cookie-k az internet hatékony működésének központi elemét képezik, hiszen hozzásegítik a felhasználót a kényelmes böngészéshez, az általuk megismert igények és érdeklődési körök révén. A sütik korlátozása vagy tiltása lehetetlenné teheti bizonyos weboldalak használatát. A cookie-k korlátozása vagy tiltása nem jelenti azt, hogy Ön többé nem kap online reklámokat; mindössze annyit ér el ezzel, hogy a megjelenő reklámok nem veszik figyelembe a böngészési szokásait, így nem igazodnak igényeihez és érdeklődési köréhez. Néhány példa a sütik használatára (melyekhez nem szükséges egy felhasználó azonosítása egy felhasználói felület segítségével):

   • A felhasználó igényeihez igazított tartalmak, szolgáltatások, termékek megjelenítése.
   • A felhasználó érdeklődési köre szerint kialakított ajánlatok.
   • Jelszavak megjegyzése.
   • Internetes tartalmakra vonatkozó gyermekvédelmi szűrők megjegyzése (family mode opciók, safe search funkciók).
   • Reklámok gyakoriságának korlátozása; azaz, egy reklám megjelenítésének számszerű korlátozása a felhasználó részére adott weboldalon.
   • A felhasználó számára releváns reklámok megjelenítése.
   • Analitikai jellemzők mérése és optimalizálás. Egy weboldal forgalmának mérése, a letöltött tartalom vizsgálata, valamint annak meghatározása, hogy a felhasználó honnan érkezett a weboldalra (pl.: keresőn keresztül, közvetlenül, más weboldalról stb.). A weboldalak azért végzik ezeket a látogatottsági elemzéseket, hogy a felhasználók számára minél jobbá tegyék az oldalt.


Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők

A cookie-k NEM vírusok! A cookie-k egyszerű szöveg típusú formátumot használnak, nem kódrészletekből állnak, így nem futtathatók automatikusan. Következésképp, nem másolhatók és nem feleltethetők meg más hálózatokban az újrafuttatáshoz. Mivel ezeket a funkciókat nem képesek ellátni, így nem tekinthetők programoknak (így vírusoknak sem).

Általában a böngészőkben olyan adatbiztonsági beállítások vannak, melyek lehetővé teszik adott oldalak által elhelyezett cookie-k szintű elfogadását, azok érvényességi idejének meghatározása és automatikus törlése mellett.

A cookie-khoz kapcsolódó egyéb biztonsági vonatkozások

Mivel a személyazonosság védelme fokozottan fontos és minden internetes felhasználó alanyi joga, ezért tudni kell, hogy a sütik használata során milyen aggályok merülhetnek fel. Mivel a cookie-kon keresztül folyamatosan áramlik az információ a weboldal és a böngésző között mindkét irányban, így ha egy támadó (hekker) beavatkozik az adattovábbításba, úgy a süti által tárolt információk lekövethetők. Amennyiben a böngészés kódolatlan internet-elérési hálózaton keresztül történik (pl. megfelelő titkosítással nem rendelkező WiFi hálózat), úgy a támadás valószínűsége jelentősen megnő.
További – cookie-k felhasználásán alapuló – támadási felületet szolgáltathatnak a sütik szerver oldali beállítási hiányosságai. Ha egy weboldal nem követeli meg a böngészőtől, hogy az kizárólag kódolt csatornán keresztül kommunikáljon, úgy a támadók ezt a biztonsági rést kihasználva információkat nyerhetnek ki a sütikből. A támadók a kinyert adatokat más weboldalakhoz való – illetéktelen – hozzáféréshez használhatják fel. Emiatt lényeges, hogy figyelmesen megválasszuk a legmegfelelőbb személyes adatvédelmi módszert.

Tanácsok a cookie-kon alapuló biztonságos és felelősségteljes navigáláshoz

Mivel a legnagyobb és leglátogatottabb weboldalak használnak sütiket, így ezek jelenléte/használata szinte kikerülhetetlen. A cookie-k teljes letiltása esetén a felhasználó nem tud használni számos népszerű oldalt, mint például a Youtube, a Gmail, a Yahoo és számos egyéb oldal.
Az alábbi néhány tanács segítséget nyújt a cookie-k engedélyezése mellett is biztonságos és gondtalan böngészéshez:

   • Szabja személyre a böngésző beállításait a cookie-kra vonatkozóan úgy, hogy azok használata az Ön számára még kényelmes internetezést biztosítva is biztonságos legyen.
   • Ha számítógépét csak Ön használja, úgy hosszabb lejárati időt is beállíthat a böngészési előzmények rögzítésére, illetve a személyes adatok eltárolására vonatkozóan.
   • Amennyiben számítógépét megosztja másokkal, akkor érdemes a böngésző által megjegyzett adatokat minden használatot követően törölni (létezik automatizált megoldás, amely a program bezárásakor automatikusan elvégzi a törlést). Ezáltal lehetősége van arra, hogy biztonságos keretek között látogasson meg olyan oldalakat, melyek cookie-kat helyeznek el a számítógépen.
   • Rendszeresen frissítse a kémprogramok elleni programok adatbázisát.
    Sok esetben a kémprogramok ellen védő szoftverek valós időben figyelik a böngészést és figyelmeztetnek, amennyiben nem biztonságos oldalt kíván betölteni a felhasználó (adott beállítás mellett akár automatikusan blokkolhatják azok betöltését). Ennek a szolgáltatásnak köszönhetően a felhasználó nem, vagy csak szánt szándékkal, juthat el olyan oldalra, ahol potenciális veszélynek (kibertámadásnak) van kitéve. Éppen ezért fontos, hogy böngészője és antivírus programja is mindig az elérhető legfrissebb verziójú legyen.

A támadások jelentős hányada a böngésző biztonsági résein keresztül történik. Minél régebbi verziójú egy böngésző, annál több ilyen gyenge pont található meg benne. Mivel szinte minden nagyobb hazai és nemzetközi weboldal használ cookie-kat, így használatuk szinte elkerülhetetlen. Amennyiben ismeri a sütik alapvető működési mechanizmusát, úgy el tudja végezni azokat a beállításokat, amelyek mellett kényelmesen, ugyanakkor biztonságosan tud böngészni az interneten.

A széles körben használt böngészőprogramokban elérhető olyan beállítás, amely lehetővé teszi adott cookie permanenst elutasítását. Ezen kívül akár az is beállítható, hogy csak adott weboldaltól fogadjon el a számítógép sütiket. A sütik letiltása nyomán akár az is megtörténhet, hogy nem hagyhat kommentet egy adott weboldalon.

Manapság már minden széles körben használt böngésző lehetőséget kínál a sütikezelés személyre szabására. Ezek a beállítások a böngészőben rendszerint az „Opciók” vagy „Beállítások” menün belül találhatók.
Az egyes böngésző-típusokkal kapcsolatos beállításokhoz az alábbi hivatkozásokra kattintva talál segítséget:

Internet Explorer
Firefox
Google Chrome Opera
Safari

ÜZLETI FELTÉTELEK - FOGYASZTÓK

A viszonteladói feltélekhez görgessen az ÜZLETI FELTÉTELEK - VISZONTELADÓK bekezdésig!

 

RÖVID ÖSSZEFOGLALÓ

Megrendelés: regisztráció nélkül is, nincs minimális értékhatár.

A megrendelés minimiális értéke (bruttó): 25 000.- ft!

Forduljon bizalommal magyarországi viszonteladó partnereinkhez, akik igény szerint beszerzik a megrendelni kívánt termékeket!

Fizetési mód: banki előreutalás, biztonságos online bankkártyás fizetés (Borgun, Barion, PayPal).

Utólagos fizetési módra nincs lehetőség!

Szállítás: maximum 3 munkanapon belül, a cég központi külföldi raktárából, közvetlenül a megrendelőhöz. 1 karton max. 30 kg-ig 1990.- ft 

Bruttó 25 000.- ft fölötti megrendelés esetén a szállítás ingyenes (fogyasztók számára).

Törzsvásárlói kedvezmény: regisztrált fogyasztók számára elérhető, a második vásárlástól 5% állandó kedvezmény valamennyi termékekre.

A nagy- és kiskereskedelmi tevékenység dropshipment (dropshipping) rendszerben működik, ennek megfelelően a szállítás a gyártó központi raktárából történik, közvetlenül a megrendelő címére, 3 munkanapos szállítási határidővel. Magyarországi telephellyel és árukészlettel nem rendelkezünk, forduljon bizalommal viszonteladó partnereinkhez.

A részletes tudnivalók megismeréséhez görgessen lejjebb!

REGISZTRÁCIÓ
Fogyasztók részére a regisztráció nem kötelező a vásárláshoz!
Az időszakos, illetve az egyéb kedvezményeket, akciós árakat azonban csak a regisztrált vásárlók vehetik igénybe.

Törzsvásárlói kedvezmény

A regisztráció előnyei: automatikus törzsvásárlói kedvezmény aktiválása, amely a 2. vásárláskor lép életbe. Innentől kezdve minden vásárlásra, korlátozás és megkötés nélkül érvényes. Mértéke 5%, amely valamennyi termékre vonatkozik. A kedvezmény a szállítási díjakra nem vonatkozik!

A regisztráció folyamata automatikus.

Feltétlenül olyan elektronikus elérhetőséget adjon meg (e-mail cím), ahol minden értesítést (visszaigazolás, díjbekérő, számla stb.) folyamatosan fogadni tud!

A regisztráció megkezdése előtt figyelmesen olvassa át a 4CARS.HU oldalra vonatkozó Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatót, ismerje meg az Általános Szerződési Feltételeket, továbbá tájékozódjon körültekintően a vásárlás teljes folyamatáról, amelyhez alapos segítséget és részletes tájékoztatás nyújtunk!

Amennyiben a visszaigazolás nem jelenik meg rövid időn belül (max. 1 óra) a regisztrációkor megadott e-mail postafiókjában, győződjön meg arról, hogy nem került-e automatikus áthelyezésre a SPAM (trash, szemét) mappába. Ebben az esetben állítsa be a levelezésre használt programját úgy, hogy a 4cars.hu végződésű e-mail címek a későbbiekben se kerüljenek szűrésre vagy tiltásra.

Kérjük, hogy a számlázási és a szállítási információkat pontosan adja meg.

A későbbiekben minden megadott adat módosítható, erre vonatkozó leírást az ADATMÓDOSÍTÁS fejezetben talál.

 

Regisztráció esetén az alábbi adatok megadása szükséges:

Személyes adatok

Vezetéknév és keresztnév (ügyintéző vagy kapcsolattartó neve)
Telefonszám (ügyintéző vagy kapcsolattartó elérhetősége)
E-mail cím (ügyintéző vagy kapcsolattartó elérhetősége)

Számlázási adatok

Utca, házszám, Irányítószám, Település
(Egyértelműen annak a helynek az adatait adja meg, ahol napközben a szállító át tudja adni a megrendelt termékeket!)

Szállítási adatok

Kitöltése akkor szükséges, ha bármilyen itt szereplő adat eltér a szállítási címtől.

Megjegyzés rovatban bármilyen további fontosnak tartott információt és/vagy elérhetőséget is megadhat. 

 

FIGYELEM!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a 4CARS.hu domain-ről érkező levelek feladói kizárólag a következők:

rendeles@4cars.hu
info@4cars.hu
linke@4cars.hu
A regisztrációhoz, illetve a számlázáshoz szükséges adatokon kívül semmilyen adatot nem kérünk!
Amennyiben a vásárlásával kapcsolatban - a szükségeseken kívül - bármilyen bizalmas adatkérést tapasztal (jelszó, bankkártya adatok stb.), haladékatlanul jelezze bármelyik elérhetőségünkön! 
ÁRAK

A feltüntetett árak minden esetben bruttó, forintban megadott, fizetendő árak! Természetesen a nettó árak is megjelenítésre kerülnek.

A forgalmazott termékek árai a devizaárfolyam függvényében módosulhatnak, amiket a gyártó és a forgalmazó előzetes értesítés nélkül megváltoztathat!

Külföldre történő megrendelés esetén az árak a szállítási (teljesítési) címtől függően euróban (EUR) kerülnek megállapításra, a helyi ÁFA szabályoknak megfelelően.

TERMÉKEK

Valamennyi termék rendelkezik - legalább 1 db - fotóval. Új termékeknél ezek elkészítési néhány napot vesz igénybe.
A termék fő fotójára való kattintásra nagyobb méretben is megtekinthető.
A fotók minden esetben a valós termékekről és azok csomagolásáról készülnek! Ettől eltérő esetben a csak illusztrációként használt anyag minden esetben jelzésre kerül.
Amennyiben több fotó is található egy-egy terméknél, úgy célszerűbb a sorozat első fotójára kattintani, így egymás után, sorban megtekinthető valamennyi fénykép, fölösleges ide-oda kattintások nélkül.
A lapozás a nagyobb méretű fotó alsó paneljén vezérelhető.
Részletes termékadatok: Cikkszám, Csomagolás, Bruttó tömeg, Csomagolás mérete, Gyűjtő, Vonalkód.
A termékek jelentős többségéhez Részletes leírás is tartozik.
Bizonyos termékeknél (pl. ablaktörlők, ponyvák, kerékőrök stb.) itt található a típuslista, illetve a mérettáblázat is.
A Letöltés fül csak abban az esetben akítv, ha egy termékhez letölthető dokumentum, pl. Használati útmutató, CE tanúsítvány, Megfelelőségi nyilatkozat is tartozik.

A termékek KEDVENC csoportba tehetők, így a bejelentkezés alkalmával a PROFIL/KEDVENCEK menüben találja ezek gyűjteményét.


Kategóriák
A bal oldali termékcsoportban esetenként több alcsoport is található, pl. Ablaktörlők, Dísztárcsák stb.
A fő kategóriákban nem minden termék kerül megjelenítésre, így pl. a dísztárcsák esetében méretek szerint tud alcsoportot választani.
Kattintás esetén a kibontott csoportok jelennek meg (középen), ahol a további alcsoportokba lehet lépni. Visszalépésre a kibontott csoportok elnevezésére való kattintással van lehetőség.

RAKTÁRKÉSZLET

Minden termék adatlapján feltüntetésre kerül a készleten lévő mennyiség, például:

Raktárkészlet: 478 db

Amennyiben a készlet meghaladó mennyiséget rendelne, a rendszer figyelmezteti, hogy jelenleg a kért mennyiség nem áll rendelkezésre, így a darabszám csökkentésére lesz szükség.

A webshop napi egy alkalommal csatlakozik a gyártó központi raktárának szerveréhez, ahonnan automatikusan frissíti az aznapi készletmódosításokat. Mivel a központon kívül több országban is párhuzamosan zajlik az értékesítés, így a reggeli induláskor a látható mennyiségek pontosak. Napközben azonban, a folyamatosan beérkező megrendelések teljesítése alkalmával már eltérések tapasztalhatók, így esetenként előfordulhat, hogy egy újabb beérkező megrendeléskor nem lesz esetleg elegendő mennyiség. Ennek megfelelően - az üzletszabályzatban foglaltak szerint - a rendelés véglegesítéséről szóló e-mail jelenti a rendelés elfogadását, az automatikus visszaigazolás csak a beérkezést jelzi. Amennyiben a kért mennyiségek nem állnak rendelkezésre, illetve kevesebb szállítható, a megrendelés véglegesítése előtt minden alkalommal külön egyeztetés történik a megrendelővel.

0 db esetén a termék nem rendelhető.

MEGRENDELÉS

Fogyasztók részére regisztráció nélkül is van lehetőség vásárlásra. (Ebben az esetben az esetleges időszakos kedvezmények, akciós árak nem kerülnek érvényesítésre!)

A megrendelés minimális értékhatára (bruttó) 25 000.- ft.

A KOSÁR tartalma akkor is rögzítésre kerül, ha a megrendelést több ütemben szeretné összeállítani, így bármikor félbehagyható, illetve folytatható.

A belépést követően – 20 perc tétlenség után – a webáruház automatikusan kilépteti a felhasználót, így újbóli bejelentkezés szükséges.

A megrendelésről minden esetben elektronikus visszaigazolás kerül küldésre (e-mail, pdf), a megadott e-mail címre. Amennyiben 20 percen belül nem kapja meg, nézze meg, hogy nem került-e a spam (szemét, trash) mappába, illetve a 4cars.hu  címről érkező leveleket engedélyezze.

Valamennyi terméknél beállításra került a minimálisan rendelhető mennyiség. Alaphelyzetben ez 1 db, ami természetesen tetszés szerint módosítható.

Egyes termékeknél azonban - a csomagolás sajátossága miatt - egy felugró ablak tájékoztat a minimálisan rendelhető mennyiségről, ami pl. a 10 db-os csomagolású izzókra érvényes. Ezekből tehát minimum 1 doboz, azaz 10 db rendelhető, mivel a termékek nem kerültek egyesével, saját csomagolásba.

KOSÁR
A KOSÁR tartalma akkor is elérhető marad, ha a megrendelés folyamán kijelentkezik a rendszerből.
Így lehetőség van arra, hogy bármilyen másik eszközről is folytatni tudja a megkezdett válogatást, illetve megbízott kollégái is figyelemmel tudják kísérni a folyamatot, akik szintén rendelkeznek hozzáféréssel.
A kosárba helyezett termékek fotója, ára (nettó és bruttó) látható, az automatiksan számított szállítási díjak, valamint a fizetendő végösszeg is.

A kosár tartalmát elmentheti, így szükségtelen az újbóli válogatás és keresgélés.

A kosárba helyezett termékekről árajánlatot nyomtathat, amely pdf formátumban letölthető, elmenthető.

A mennyiségek a megrendelés befejezése előtt bármikor, tetszés szerint módosíthatók.

Egy termék mennyiségének megváltoztatása esetén elegendő azt átírni, majd az ENTER megnyomásával véglegesíteni, illetve a frissítés ikonra kattintani.

Amennyiben több terméknél lenne szükség a mennyiségek változtatására, ajánlott azokat kívánság szerint átírni, majd a MÓDOSÍT gombbal érvényesíteni.

FIZETÉSI MÓDOK

Utánvétes vagy utólagos bankkártyás fizetési módra nincs lehetőség!

Ennek okai: a szállítás a külföldi központ raktárából történik - a hivatalos magyarországi képviselet közreműködésével -, amelyhez nemzetközi szállítást veszünk igénybe. Így nincs lehetőségünk utólagos pénzkezelési megoldásokra.

Amennyiben az utánvétes fizetési módot venné igénybe, kérjük, hogy forduljon bizalommal magyarországi viszonteladó partnereinkhez!
Kattintson az alábbi hivatkozásra (új ablakban nyílik meg):

Banki átutalás, díjbekérő (proforma) számla alapján

A proforma számla a megrendelt termékek összekészítését követően kerül küldésre, elektronikus formátumban (e-mail, pdf). A számlán feltüntetett fizetendő összeg beérkezése után kerül szállításra a megrendelés, amelyre a következő munkanap van lehetőség. 

Amennyiben a számlán feltüntetett fizetési határidőn belül nem történik meg a kiegyenlítés, a megrendelést – előzetes értesítés nélkül – töröljük. Több ízben előforduló olyan megrendelés leadása esetén, amely a megrendelő hibájából nem kerül véglegesítésre, a partner regisztrációját – előzetes értesítés nélkül – megszüntetjük. Ismételt regisztráció ezt követően nem lehetséges!

BORGUN (B-Payment) - online bankkártyás

Borgun hf. (székhely: Ármúli 30, 108 Reykjavík, Izland; az Izlandi Pénzügyi Felügyelet által engedélyezett és az Európai Parlament és a Tanács 2007/64/EK irányelv 4. cikkének (3) bekezdése szerinti pénzügyi szolgáltatások határon átnyúló szolgáltatásként, Magyarországon történő nyújtására vonatkozóan a Magyar Nemzeti Bank által nyilvántartásba vett pénzügyi intézmény, MNB azonosító szám: K8761097).
A tranzakció Önnek, vásárlónak INGYENES, a szolgáltatásért a webáruház fizet. A kártyája adatai a legszigorúbb biztonsági rendszerben futnak át és nem lesznek rögzítve, így is csökkentve a visszaélések lehetőségét.
Webáruházunk részére a Borgun magyarországi képviselete, a B-Payment Zrt. biztosítja a kártyaelfogadás lehetőségét, biztonságos, SSL protokollt használó kártyaelfogadó rendszere által. Bankkártyás fizetéskor Önt átirányítjuk a Borgun fizetőoldalára, így a fizetés közvetlenül a Borgun által üzemeltetett, a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik, nem a webáruház oldalán!
Az internetes áruház az Ön kártya-, illetve a mögötte álló számla adatainak, számának, lejárati dátumának semmilyen formában nincs birtokában, abba betekintést nem nyerhet!
A vásárlás végletese előtt készítse elő kártyáját. A bankkártyával történő fizetéshez az alábbi adatokra lesz szüksége:
Kártyaszám (A kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, 13-19 jegyű szám.)
Lejárati dátum (A kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, hh/éé formátumú szám.)
Érvényesítési kód (A kártya hátlapján az aláírási panelen található számsor utolsó három jegye (CVV2, vagy CVC2). Amennyiben az Ön kártyáján nem szerepel ilyen kód, a fizető oldalon található, erre vonatkozó mezőt legyen szíves üresen hagyni!)
Áruházunkban az alábbi kártyatípusokkal fizethet:
MasterCard (dombornyomott)
Visa (dombornyomott)
Electron (nem dombornyomott). Ezen kártyák esetében a kibocsátó bank határozza meg, hogy lehetővé teszi-e a kártya internetes használatát. Amennyiben az Ön Electron kártyáját kibocsátó bank engedélyezte az interneten való kártyahasználatot, Ön természetesen fizethet kártyájával internetes áruházunkban. Pontos információért kérjük, forduljon a kártyáját kibocsátó bankhoz! 
Maestro A Borgun internetes fizetőfelületén bármely bank által kibocsátott Maestro kártya elfogadható. Az elfogadás feltétele, hogy az Ön kártyáját kibocsátó bank is támogassa a Maestro kártyák e-commerce tranzakciókra történő felhasználhatóságát. Kérjük, konzultáljon a bankjával!

Kártyája adatait (kártyaszám, lejárati dátum, érvényesítési kód) továbbra is a Borgun fizetőfelületén kell megadnia. Ezt követően azonban a Bank automatikusan átirányítja Önt a kártyáját kibocsátó bank megfelelő oldalára, ahol végre kell hajtania az azonosítási eljárást. A sikeres azonosítást követően a fizetési tranzakció folytatódik, Ön értesítést kap a tranzakció sikerességéről, és visszairányításra kerül a webáruházi felületre. Amennyiben az azonosítást nem tudja végrehajtani, a tranzakció sikertelenül zárul.
Az eredményes fizetésről az Ön által megadott e-mail címre hamarosan megérkezik a BORGUN rendszeréből, automatikusan küldött, hivatalos Fizetési elismervény (a mellékletben pdf formátumban is megtalálható). Amennyiben ez - helyesen megadott e-mail cím esetén - 5-10 percen belül sem történik meg, nézze meg a levelező fiókja SPAM mappájában, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot: info@4cars.hu 

PayPal (online)

Amennyiben rendelkezik PayPal fiókkal, választhatja ezt az elektronikus (online) fizetési megoldást.

Ismertető a PayPal rendszereről, magyar nyelven: https://www.paypal.com/hu/webapps/mpp/personal

A szolgáltatást az Európai Gazdasági Térségben regisztrált felhasználóink számára a PayPal (Europe) S.à r.l.et Cie, S.C.A. (R.C.S. Luxembourg B 118 349) („PayPal”) vállalat biztosítja. A PayPal elérhetőségével kapcsolatos további információkért tekintse meg ezt az oldalt, amelyen megtalálja az ügyfélszolgálat elérhetőségét.  

VISSZAIGAZOLÁS

Miután a megrendelés véglegesítésre került, ennek automatikus visszaigazolása néhány percen belül megjelenik a postafiókjában. Természetesen arra az e-mail címre kerül küldésre, amelyet a regisztrációkor, illetve a megrendeléskor is megadott. A visszaigazolás tételesen és pontosan tartalmazza a megrendelt tételek megnevezését, mennyiségét, nettó egységárát, az ÁFA mértékét, a szállítás díját (ha van), a fizetési módot, illetve a fizetendő végösszeget. Amennyiben maximum 30 perc elteltével sem kapja meg a visszaigazolást, keresse a levelezőkliens spam (szemét, trash stb.) mappájában.

Amennyiben az ellenőrzést követően bármilyen eltérést tapasztal, akár a megrendeléssel, akár az adatokkal kapcsolatban, haladéktalanul jelezze az alábbi elérhetőségeken: info@4cars.hu; +3670-509-6492. A gyorsabb ügyintézés érdekében hivatkozzon a megrendelés számára. A megrendelés módosítására a számla kiállításig van lehetőség. 

A visszaigazolás megtekinthető a webáruházban is (a belépést követően), a felhasználói felület PROFIL / Megrendelések menüjében.

SZÁMLÁZÁS

A számla minden esetben elektronikus úton is továbbításra kerül, a hatékonyabb és rugalmasabb ügyintézés érdekében! Az e-mail-ben elküldött számla nem minősül elektronikus számlának, így a vevő részéről is szükséges a számlát kinyomtatni! A vevő tehát majd az általa kinyomtatott számlát fogadja be a könyvelésbe papír(!) alapon, nem pedig az e-mail-ben átküldött PDF fájlt! 

A zárt rendszerben kiállított számlák aláírás és pecsét nélkül is érvényesek, hitelesek!

A számlán feltüntetett fizetendő árak már tartalmazzák a környezetvédelmi termékdíjakat, amelyek - a mindenkor érvényes jogszabályoknak megfelelően - a záradékszöveggel együtt tételesen, illetve összesítve is feltüntetésre kerülnek.

A szállítási díj KÖZVETÍTETT SZOLGÁLTATÉSKÉNT kerül feltüntetésre. 

SZÁLLÍTÁS
Az ÜZLETI FELTÉTELEKBEN foglaltak szerint: "A kereskedelmi tevékenység dropshipment (dropshipping) rendszerben működik. Ennek megfelelően, a megrendelt termékek a szlovákiai központból kerülnek kiszállításra, közvetlenül a megrendelőhöz. Magyarországi telephellyel nem rendelkezünk!"
Fogyasztók számára
Bruttó 25 000.- ft alatt: 1990.- ft (1 karton, max. 30 kg-ig).
Bruttó 25 000.- ft fölött a szállítás díjmentes.
A megrendelés véglegesítését követően, 3-5 munkanapon belül szállításra kerülnek a termékek.
A szállítási díj minden esetben Közvetített szolgáltatásként kerül feltüntetésre a számlákon.

A szállítás díjakat a megrendelés folyamatában a rendszer automatikusan számítja, a megrendelt termékek tömege, illetve a megrendelés (bruttó) összegének alapján.

Egyes termékekhez (pl.csomagolásuk, kiszerelésük térfogatuk miatt) plusz szállítás díj kerül felszámításra, amely a termékek részletes adatlapján, illetve a kosárba helyezéskor is feltüntetésre kerülnek!

Átvételkor ezek sértetlenségét, illetve tartalmukat minél előbb tételesen ellenőrizze!

ADATMÓDOSÍTÁS

A regisztrációkor megadott adatok közül valamennyi megváltoztatható, illetve tetszés szerint bármikor módosítható. Erre természetesen csak a bejelenkezést követően kerülhet sor.

A felhasználói felületen kattintson az ADATMÓDOSÍTÁS fülre, ahol minden megadott adat módosítható, itt kérhető pl. új jelszó is.

A véglegesítéshez kattintson a MÓDOSÍTÁS gombra.

 

FIGYELEM!

Függőben lévő megrendelés esetén, ha a számlázási vagy a szállítási adatok kerülnek módosításra, feltétlenül jelezze még a szállítás megkezdése előtt!

Az Adatkezelési szabályzatot az alábbi hivatkozásra kattintva olvashatja (új ablakaban fog megjelenni): Adatkezelési tájékoztató

ÜZLETI FELTÉTELEK - VISZONTELADÓK

ÜZLETI FELTÉTELEK - VISZONTELADÓK SZÁMÁRA

REGISZTRÁCIÓ

Viszonteladók számára a regisztráció elengedhetetlen feltétele az üzleti kapcsolatnak.

A megrendelés minimiális értéke (bruttó): 25 000.- ft!

A regisztráció megkezdése előtt figyelmesen olvassa át a 4CARS.HU oldalra vonatkozó Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatót, ismerje meg az Általános Szerződési Feltételeket, továbbá tájékozódjon körültekintően a vásárlás teljes folyamatáról, amelyhez alapos segítséget és részletes tájékoztatás nyújtunk!

Amennyiben viszonteladóként regisztrál, a kedvezmény utólagosan kerül beállításra!

Amíg erről nem kap tájékoztatást vagy visszaigazolást, addig ne küldjön megrendelést!

Kizárólag olyan elektronikus elérhetőséget adjon meg (e-mail cím), amelyet rendszeresen használ munkája során! A megrendelés, a szállítás, a számlázás folyamatáról szóló visszaigazolások ebben a formában kerülnek elküldésre! Időszakonként egyedi árajánlatot küldünk, azonban hírlevelet, reklámot, kérdőívet NEM!

Amennyiben a visszaigazolás nem jelenik meg rövid időn belül (max. 1 óra) a regisztrációkor megadott e-mail postafiókjában, győződjön meg arról, hogy nem került-e automatikus áthelyezésre a SPAM (trash, szemét) mappába. Ebben az esetben állítsa be a levelezésre használt programját úgy, hogy a 4cars.hu végződésű e-mail címek a későbbiekben se kerüljenek szűrésre vagy tiltásra.

Kérjük, hogy a céges adatokat, a számlázási és a szállítási információkat pontosan adja meg.

A későbbiekben minden megadott adat módosítható, erre vonatkozó leírást az ADATMÓDOSÍTÁS fejezetben talál.

FIGYELEM!

Egy számlázási címhez több szállítási cím is beállítható! Így lehetőség van bármelyik telephelyére kérni a kiszállítást. Több, vagy eltérő szállítási cím utólagosan is rögzíthető, tetszés szerint.

ÁRAK, KEDVEZMÉNYEK

A feltüntetett árak minden esetben bruttó, forintban megadott, fizetendő árak! Természetesen a nettó árak is megjelenítésre kerülnek.

Az árak tartalmazzák az érvényben lévő jogszabályok szerint megállapított környezetvédelmi termékdíjakat is! Ennek feltüntetése és részletes összesítése – a törvény szerinti kötelezettségeknek megfelelően – minden kiállított számlán feltüntetésre kerül. Viszonteladó partnereinknek tehát ezzel nincs további tennivalójuk, nem kerül feléjük áthárításra!

A forgalmazott termékek árai a devizaárfolyam függvényében módosulhatnak, amiket a gyártó és a forgalmazó előzetes értesítés nélkül megváltoztathat!

Külföldre történő megrendelés esetén az árak a szállítási (teljesítési) címtől függően euróban (EUR) kerülnek megállapításra, a helyi ÁFA szabályoknak megfelelően.

 

KEDVEZMÉNYEK

Szervizek, flottakezelők, márkaképviseletek, autószalonok, illetve egyéb tevékenység folytatása esetén is nyitott az üzleti kapcsolat lehetősége. A kedvezmények egyedileg kerülnek megállapításra, a megrendelés értékétől, vagy egyedi darabszámos kedvezmények alapján.

Kiskereskedelmi viszonteladó tevékenység esetén az adott kedvezmény független a megrendelések értékétől, rendszerességétől, nincs kötelezően elvárt havi kvóta, vagy kartonos vásárlási kötelezettség. A megrendeléseknek nincs minimális határa. 

Nagykereskedők számára igényelt kedvezményhez, a valós nagykereskedelmi tevékenység igazolás is szükséges. A megállapított kedvezmény független a megrendelések értékétől, rendszerességétől, nincs kötelezően elvárt havi kvóta, vagy kartonos vásárlási kötelezettség. A megrendeléseknek nincs minimális határa. 

A 4CARS s.r.o. saját gyártású és csomagolású termékeire miden esetben magasabb kedvezmények érvényesek, mint a más gyártók által forgalmazott termékekre!

TERMÉKEK, RAKTÁRKÉSZLET

Valamennyi termék rendelkezik - legalább 1 db - fotóval. Új termékeknél ezek elkészítési néhány napot vesz igénybe.
A termék fő fotójára való kattintásra nagyobb méretben is megtekinthető.
A fotók minden esetben a valós termékekről és azok csomagolásáról készülnek! Ettől eltérő esetben a csak illusztrációként használt anyag minden esetben jelzésre kerül.
Amennyiben több fotó is található egy-egy terméknél, úgy célszerűbb a sorozat első fotójára kattintani, így egymás után, sorban megtekinthető valamennyi fénykép, fölösleges ide-oda kattintások nélkül.
A lapozás a nagyobb méretű fotó alsó paneljén vezérelhető.
Részletes termékadatok: Cikkszám, Csomagolás, Bruttó tömeg, Csomagolás mérete, Gyűjtő, Vonalkód.
A termékek jelentős többségéhez Részletes leírás is tartozik.
Bizonyos termékeknél (pl. ablaktörlők, ponyvák, kerékőrök stb.) itt található a típuslista, illetve a mérettáblázat is.
A termékek KEDVENC csoportba tehetők, így a bejelentkezés alkalmával a PROFIL/KEDVENCEK menüben találja ezek gyűjteményét.

 

RAKTÁRKÉSZLET

Minden termék adatlapján feltüntetésre kerül a készleten lévő mennyiség, például:

Raktáron: 478 db

Amennyiben a készlet meghaladó mennyiséget rendelne, a rendszer figyelmezteti, hogy jelenleg a kért mennyiség nem áll rendelkezésre, így a darabszám csökkentésére lesz szükség.

A webshop napi egy alkalommal csatlakozik a gyártó központi raktárának szerveréhez, ahonnan automatikusan frissíti az aznapi készletmódosításokat. Mivel a központon kívül több országban is párhuzamosan zajlik az értékesítés, így a reggeli induláskor a látható mennyiségek pontosak. Napközben azonban, a folyamatosan beérkező megrendelések teljesítése alkalmával már eltérések tapasztalhatók, így esetenként előfordulhat, hogy egy újabb beérkező megrendeléskor nem lesz esetleg elegendő mennyiség. Ennek megfelelően - az üzletszabályzatban foglaltak szerint - a rendelés véglegesítéséről szóló e-mail jelenti a rendelés elfogadását, az automatikus visszaigazolás csak a beérkezést jelzi. Amennyiben a kért mennyiségek nem állnak rendelkezésre, illetve kevesebb szállítható, a megrendelés véglegesítése előtt minden alkalommal külön egyeztetés történik a megrendelővel.

0 db esetén a termék nem rendelhető.

FIGYELEM!

Viszonteladók számára nagy felbontású termékfotók rendelkezésre állnak.

Termékleírások, ismertetők, tulajdonságok xml, xls vagy csv formátumba exportálhatók.

Az általunk forgalmazott termékről kérhető SAP adatbázis, amely a belistázáshoz szükséges adatokat is tartalmazza (csomagolás méretek, tömeg, TARIC kód, gyűjtő méret stb.).

KOSÁR, MEGRENDELÉS
A KOSÁR tartalma akkor is elérhető marad, ha a megrendelés folyamán kijelentkezik a rendszerből. Így lehetőség van arra, hogy bármilyen másik eszközről is folytatni tudja a megkezdett válogatást, illetve megbízott kollégái is figyelemmel tudják kísérni a folyamatot, akik szintén rendelkeznek hozzáféréssel.
A kosárba helyezett termékek fotója, ára (nettó és bruttó) látható, az automatikusan számított szállítási díjak, valamint a fizetendő végösszeg is.

A kosár tartalmát elmentheti, így szükségtelen az újbóli válogatás és keresgélés.

A kosárba helyezett termékekről árajánlatot nyomtathat, amely pdf formátumban letölthető, elmenthető.

A mennyiségek a megrendelés befejezése előtt bármikor, tetszés szerint módosíthatók.

Egy termék mennyiségének megváltoztatása esetén elegendő azt átírni, majd az ENTER megnyomásával véglegesíteni, illetve a frissítés ikonra kattintani.

Amennyiben több terméknél lenne szükség a mennyiségek változtatására, ajánlott azokat kívánság szerint átírni, majd a MÓDOSÍT gombbal érvényesíteni.

Valamennyi terméknél beállításra került a minimálisan rendelhető mennyiség. Alaphelyzetben ez 1 db, ami természetesen tetszés szerint módosítható.

Egyes termékeknél azonban - a csomagolás sajátossága miatt - egy felugró ablak tájékoztat a minimálisan rendelhető mennyiségről, ami pl. a 10 db-os csomagolású izzókra érvényes. Ezekből tehát minimum 1 doboz, azaz 10 db rendelhető, mivel a termékek nem kerültek egyesével, saját csomagolásba.

FIZETÉSI MÓDOK

Utánvétes fizetési módra nincs lehetőség!

Mivel nemzetközi szállítást veszünk igénybe, amely nemcsak egy szolgáltatót jelent, ezt a fizetési módot nem tudjuk biztosítani. Amennyiben ezt a megoldást részesítené előnyben, forduljon bizalommal viszonteladó partnereinkhez! PARTNEREK

 

Banki átutalás, díjbekérő (proforma) számla alapján.

A proforma számla a megrendelt termékek összekészítését követően kerül küldésre, elektronikus formátumban (e-mail, pdf). A számlán feltüntetett fizetendő összeg beérkezését követően kerül szállításra a megrendelés, amelyre a következő munkanap van lehetőség. Kizárólag a hivatalos Díjbekérő számla megérkezését követően indítson banki átutalást!

Amennyiben a számlán feltüntetett fizetési határidőn belül nem történik meg a kiegyenlítés, a megrendelést – előzetes értesítés nélkül – töröljük. Több ízben előforduló olyan megrendelés leadása esetén, amely a megrendelő hibájából nem kerül véglegesítésre, a partner regisztrációját – előzetes értesítés nélkül – megszüntetjük. Ismételt regisztráció ezt követően nem lehetséges!

Külföldre történő megrendelés esetén – jelenleg – kizárólag a banki előre utalás választható. Mivel a webáruházban feltüntetett árak Magyarországra érvényesek, így a megrendelést követően a Díjbekérő számla a szállítási (teljesítési) címnek megfelelő ÁFA tartalommal és euróban (EUR) kerül kiállításra! 

 

Utólagos banki átutalás

Ennek a fizetés módnak az alkalmazásáról hosszabb távú együttműködést követően kerülhet sor. Az átutalás ideje ebben az esetben 15 nap. 

 

Késedelmes fizetés

A késedelmi kamat mértéke naptári félévenként változik, és az előző félév utolsó napján érvényes jegybanki alapkamattal egyezik meg. Gazdálkodó szervezetek között a késedelmi kamat mértéke a jegybanki alapkamat plusz 7%. Ez a következő számlán kerül kiszámlázásra. Amennyiben 30 napon belül nem történik újabb megrendelés, a késedelmi kamat külön kerül kiállításra.

Amennyiben a számlán feltüntetett fizetési határidőn belül nem történik meg a kiegyenlítés, addig újabb megrendelésre nincs lehetőség! A fizetési emlékeztető, a fizetési felszólítás, a fizetési meghagyás, illetve ennek végrehajtása gyorsított eljárás keretében történik, hivatalosan szerződött partner közreműködésével.

 

Bankkártyás (online) - BORGUN

Webáruházunk részére a Borgun (B-Payment Zrt.) biztosítja a kártyaelfogadás lehetőségét, biztonságos, SSL protokollt használó kártyaelfogadó rendszere által. Bankkártyás fizetéskor Önt átirányítjuk a Borgun fizetőoldalára, így a fizetés közvetlenül a Borgun által üzemeltetett, a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik, és nem a webáruház oldalán.

Az internetes áruház az Ön kártya-, illetve a mögötte álló számla adatainak, számának, lejárati dátumának semmilyen formában nincs birtokában, abba betekintést nem nyerhet. 

 

PayPal (online)

Amennyiben rendelkezik PayPal fiókkal, választhatja ezt az elektronikus fizetési megoldást. A PayPal fizetőkapujának használata esetén választhat, hogy a PayPal fiókba való bejelentkezés után fizet, vagy egyszerűen megadja a bankkártya adatait a fizetéshez. Ha még nincs PayPal fiókja, akkor a tranzakció véglegesítése előtt - igény szerint - akár készíthet egyet. A bankkártya adatok mellett szükség van a nevünk, telefonszámunk és számlázási címünk megadására is. A tranzakciót az “Agree & Pay” gombra kattintva tudjuk elindítani. 

A szolgáltatást az Európai Gazdasági Térségben regisztrált felhasználóink számára a PayPal (Europe) S.à r.l.et Cie, S.C.A. (R.C.S. Luxembourg B 118 349) („PayPal”) vállalat biztosítja. A PayPal elérhetőségével kapcsolatos további információkért tekintse meg ezt az oldalt, amelyen megtalálja az ügyfélszolgálat elérhetőségét.

SZÁLLÍTÁS, SZÁMLÁZÁS

A számla minden esetben elektronikus úton is továbbításra kerül, a hatékonyabb és rugalmasabb ügyintézés érdekében! Az e-mail-ben elküldött számla nem minősül elektronikus számlának, így a vevő részéről is szükséges a számlát kinyomtatni! A vevő tehát majd az általa kinyomtatott számlát fogadja be a könyvelésbe papír(!) alapon, nem pedig az e-mail-ben átküldött PDF fájlt! 

A zárt rendszerben kiállított számlák aláírás és pecsét nélkül is érvényesek, hitelesek!

A számlán feltüntetett fizetendő árak már tartalmazzák a környezetvédelmi termékdíjakat, amelyek - a mindenkor érvényes jogszabályoknak megfelelően - a záradékszöveggel együtt tételesen, illetve összesítve is feltüntetésre kerülnek.

A szállítási díj KÖZVETÍTETT SZOLGÁLTATÁSKÉNT kerül feltüntetésre. 

 

SZÁLLÍTÁS

A megrendelt termékek papírkartonos csomagolásban kerülnek szállításra.

Átvételkor ezek sértetlenségét, illetve tartalmukat minél előbb tételesen ellenőrizze!

Felhívjuk viszonteladóink figyelmét, hogy nagyobb mennyiségű (raklapos) megrendelésük esetén, a termékek mennyiségi és minőségi átvételét haladéktalanul és tételesen végezzék el. Több nap elteltével nem áll módunkban reklamációt elfogadni!

Az ÜZLETI FELTÉTELEKBEN foglaltak szerint: "A kereskedelmi tevékenység dropshipment (dropshipping) rendszerben működik. Ennek megfelelően, a megrendelt termékek a szlovákiai központból kerülnek kiszállításra, közvetlenül a megrendelőhöz. Magyarországi telephellyel nem rendelkezünk!"
A megrendelés véglegesítését követően, 3-7 munkanapon belül szállításra kerülnek a termékek.
A szállítási határidő a megrendelt termékek mennyiségétől is függ, raklapos szállítás esetén esetén természetesen hosszabb az átfutási idő.
A szállítási díj minden esetben Közvetített szolgáltatásként kerül feltüntetésre a számlákon.
A szállítási díj ÁFA-tartalma - jogosultság esetén - természetesen visszaigényelhető!

A szállítás díjakat a megrendelés folyamatában a rendszer automatikusan számítja, a megrendelt termékek tömege, illetve a megrendelés (bruttó) összegének alapján.

Kiskereskedők számára: bruttó 170 000.- ft fölötti megrendelés esetén a szállítás díjmentes!

Nagykereskedők számára: bruttó 250 000.- ft fölötti megrendelés esetén a szállítás díjmentes!

 

Raklapos szállítás esetén egyedi díjmegállapításra kerül sor!

A csomagos (kartonos) szállítás 180 kg össztömegig javasolt, illetve 6 db, max. 30 kg-os kartonig.

180 kg össztömeg fölött raklapos szállításra kerül sor.

Ebben az esetben a szállítási díj megállapítása egyedileg történik! A megrendelés az előzetes egyeztetést követően kerül véglegesítésre.

Tájékoztató jellegű kivonat, az előbbiekben felsorolt értékhatárok alatti megrendelések szállítási díjairól:

DPD 
(max.3 munkanap)

TÖMEG
(kg)

SZÁLLÍTÁSI DÍJ
(br. ft)
0,01-30,00 1990
30,01-60,00 3990
60,01-90,00 5990
90,01-120,00 7990
120,01-150,00 9990
150,01-180,00 11 990

180 kg fölött EGYEDI DÍJAZÁS!
(3-7 munkanap)

 

EKÁER

A 4CARS S.R.O. jövedéki termékeket nem forgalmaz. 

A csomagos szállítás postai szolgáltatásként történik, így a mentességre vonatkozó bejegyzés érvényes:

"- a postai szolgáltatásokról szóló törvény szerint postai küldeményként feladott termék"

Továbbá:

"2015. március 1-jétől hatályban lévő mentességi szabály.

g) ugyanazon feladótól ugyanazon címzett részére  ugyanazon útdíjköteles gépjárművel egy fuvarozás keretében szállítandó nem kockázatos termékek, ha azok együttes bruttó tömege a 2500 kg-ot és azok együttes adó nélküli értéke az 5 millió forintot nem haladja meg,"

Amennyiben a megrendelés tömege, és/vagy értéke meghaladja a szabályzatban előírtakat, a megrendelőnek bejelentési kötelezettsége keletkezik! Az ehhez szükséges adatokat természetesen külön kérés nélkül is rendelkezésre bocsátjuk!

IMPRESSZUM
www.4CARS.hu domain alatt tárolt és megjelenített weboldalak tartalmára vonatkozói szerzői jogok.

Valamennyi fotó, fénykép, grafikai elem és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll!

A honlapon felhasznált anyagokat – a tulajdonosok engedélye nélkül – TILOS eredeti vagy módosított formában, részben vagy egészben bármilyen médiumban közzétenni, illetve adathordozón tárolni. A jogvédett anyagok tulajdonosai nem járulnak hozzá, hogy tudtuk, beleegyezésük nélkül a védelem alatt álló anyagok másolásra, továbbításra, felhasználásra kerüljenek!

Termékfotók, fényképek

4CARS s.r.o. Peter Martonak: 4cars@4cars.sk

Magyar nyelvű termékleírások, ismertetők, tájékoztatók, grafikai elemek

Linke Rudolf e.v.: linke@4cars.hu

A felsorolt anyagok kereskedelmi célú felhasználására való engedély kérésére írásban van lehetőség, az alábbi e-mail címen: info@4cars.hu